Nieuws van her en der


Peter Koene - nieuwe CD - maandag 16 april 2012

 
 
Een aantal jaren geleden plaatste ik een gedicht - door mezelf geschreven - over reïncarnatie - op mijn website, waar het ontdekt werd door Peter Koene, troubadour en liedjeszanger. Hij zette het op muziek en maakte er een mooie opname van.
Nu kreeg ik - na jaren - bericht van Peter dat hij een nieuwe CD gaat uitbrengen met 14 liedjes, zelf door hem geschreven, maar ook met mijn reïncarnatie-liedje.

Zijn persbericht plaats ik hieronder:

Hierbij bericht ik met plezier en trots dat op 1 mei aanstaande mijn gloednieuwe CD "De Toren (en andere liefdesliedjes)” verschijnt.

De CD bevat 14 zelf geschreven, persoonlijke nummers.  

Duizend liedjes zitten voortdurend in mijn hoofd. Die komen er helaas of gelukkig( maar vanzelfsprekend) nooit allemaal uit. En als ik er niet speciaal voor was gaan zitten, dan kwam er helemaal niks. Een paar jaar geleden heb ik mezelf die opdracht gegeven. Ik had natuurlijk al eerder liedjes geschreven. Maar dat was altijd met een heel gericht doel, over een vastgesteld onderwerp, voor een bijeenkomst met een thema of voor een of andere manifestatie. En er was altijd een deadline. Nu wilde ik wel eens weten of ik ook iets kon schrijven zonder al die stokken achter de deur. Ik bleek dat inderdaad te kunnen en wat toen ook bleek was dat die liedjes allemaal op één of andere manier, direct of indirect, iets met mij zelf te maken hebben.

Theo Arp, met wie ik al jaren samen muziek maak sinds we elkaar leerden kennen in de Utrechtse a capella popgroep Raaf & Co, nodigde ik uit om mee te spelen. Het werd zijn debuut als folk-bassist! Christel van Noort, muziekmaatje van de FooFooBand die mij al vaker begeleidde, vroeg ik om viool te spelen. En ze nam de gelegenheid te baat om ook haar nyckelharpa weer eens uit de kist te halen.
Thijs Heij, zelf een verdienstelijk liedjesschrijver en –zanger, die net als Theo en ik deel uit maakte van Rainy Day Men # 2 & 3, ons Bob Dylan project, voegde een aantal mooi aanvullende orgel- en pianopartijen toe.

Omdat ik slechts een klein maar enthousiast publiek verwacht (waartoe jij duidelijk behoort!) geef ik de CD uit in eigen beheer. Dat wil zeggen dat die CD exclusief verkrijgbaar is via www.peterkoene.org of info@peterkoene.org
Maar om uit de kosten te komen moet ik natuurlijk wel een minimum aantal zien te slijten. Het zou leuk zijn als je niet alleen een exemplaar voor jezelf bestelt, maar ook nog een paar om weg te geven of door te verkopen. Natuurlijk hoef je dat niet te doen – maak dan maar een beetje reclame…
De CD kost 15 euro, en dat is inclusief verzendkosten.

Ik wens je veel luisterplezier!
Peter Koene.


ZEGT HET VOORT! ZEGT HET VOORT!


Terug naar de vorige pagina >