Nieuws van her en der


Volledig leven - vrijdag 16 september 2011

Volledig Leven - Haarlem, zaterdag 15 oktober 2011

Leven. Zo gewoon en tegelijkertijd zo mysterieus. Zo vanzelfsprekend en tegelijkertijd vaak zo onredelijk. Hoewel we er zelf niet bewust voor gekozen lijken te hebben – op een gegeven moment bén je er gewoon – plaatst het leven ons voortdurend voor keuzes.
Hoe ga je daarmee om, als je niet zeker bent over de zin van het leven?

In de loop van de beschavingen en de culturen is er al veel over dit onderwerp nagedacht en op schrift gesteld. Er zijn wijsgerige stelsels en religieuze overtuigingen. Het Lectorium Rosicrucianum benadert de menselijke zoektocht naar de bedoeling van het leven vanuit de gnostieke visie. Hierin staat niet het uiterlijke leven met zijn op- en neergangen centraal, maar het stabiele lichtelement dat in ieder mens verborgen is. Een lichtelement dat als een rozenknop wacht op het licht van de zon om zich te kunnen ontvouwen. Een ontvouwen waaraan de mens kan meewerken.

Zaterdag 15 oktober worden verschillende activiteiten aangeboden rond vragen als "Wat is volledig leven? - Wat vraagt deze tijd van ons? - Hoe te leven vanuit je diepste bezieling?". Uit het aanbod kunt u een eigen programma samenstellen.
 
Meer informatie op www.rozenkruis.nl


Terug naar de vorige pagina >