Adriana schildert - deel 2 - Spirituele schilderijen van Adriana

 
01. De engel -  02. Esoterische droom03. Reïncarnatie - 04. Tweeluik - 05. HIEP HIEP HOY.... - 06. Vergankelijkheid - 07. Los van de stof - 08. Paranormale gaven - 09. Tweelingzielekes - 10. Barrière of Levensharp - 11. Onderweg - 12. De Kosmos - 13. De Kosmische graden - 14. Een sterretje aan de hemel - 15.WE COME FROM THE LIGHT - WE RETURN TO THE LIGHT
 
 
 
 
Adriana schildert - deel 1
 
 
 
 
 
01. De engel 
 
 
Dit is de engel die van bovenaan de trap waakt over het huis van Adriana. Het is een prachtige muurschildering. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02. Esoterische droom 
 

 
 
 #
 
ESOTERISCHE DROOM

 
Dromend meisje, ondergaat deze droom, balancerend tussen Yin en Yang, het passieve en actieve.
Ze droomt over engeltjes, die haar en haar aura, op zachte tonen  van hemelse muziek, omhangen met een fris geurende bloemenkrans.
Een vredesduif (links onder) neutraliseert de negatieve energie.
Positieve energie stroomt haar toe!
 
 
 03. Reïncarnatie.
 
 #
 
 
 
 REÏNCARNATIE

 
Op de voorgrond zie je onze moederke Maan, de cellen, de splitsing van de cellen in een mannelijke en een vrouwelijke helft. Door aldaar verder te evolueren, kwam onze ziel in het lichaam van visachtigen te zitten en evolueerden aldaar verder tot een soort zeehondachtigen. Toen onze kringloop aldaar ten einde was, evolueerden we verder, via de tussenplaneten van Mars, naar Mars en de Aarde, hetgeen is weergegeven op het schilderij, rechtsachter door een stukje planeet te laten zien, alsmede een stukje van de Aarde, waarop de doodskist zichtbaar is. Man en vrouw (de microkosmos) ondergaan hetzelfde proces als op de Maan, want in de baarmoeder speelt zich precies hetzelfde af dan destijds in het binnenste van de Maan. De vrouw die hier in verwachting is, zal een kind baren. Onze lichamen hier op Aarde ondergaan het stoffelijke sterven, gesymboliseerd in de doodskist, maar achter de kist komen de astrale lichamen tevoorschijn. Ik had deze 2 mensen eerst naakt geschilderd, maar vond het onderwerp te sereen om hen zo te laten staan. Toen heb ik een stuk van mijn spijkerbroek geknipt en de man aangekleed. Daar ik toevallig versleten glasgordijnen had, kwamen die ook goed van pas en heb ik een stukje glasgordijn gebruikt om de vrouw een kledingstuk te geven. Zo werd het dus een acrylverf schilderij, gedeeltelijk met collage er in verwerkt.

 
 04. Tweeluik
 
 #
 
 
 
 
 
Tweelingzielen (linkerpaneel)

Ontstaan uit GOD, die zichzelf deelde in dualiteit,  en die twee vormen samen weer een Gods-eenheid.
Eén van gevoelskleur, steeds elkaar toebehorend, een liefdesband voor eeuwig.
Zichzelf delen met elkaar  om als man en vrouw  of als vrouw en man zich het bewustzijn van de schepping eigen te maken.

Moederschap (rechterpaneel)

Waaruit bestaat de schepping?
Uit vader- en moederschap en reïncarnatie.
Het moederschap is het edelste, het liefelijkste, wat een mens kan meemaken.
De harten in dit schilderij geven de liefde weer van moeder en kind.
Links boven de zon - rechts boven de maan, de macro- is zoals de microkosmos, zon en maan, vader en moeder.
 
 
 05.HIEP HIEP HOY.......we hebben er een broertje bij.
 
 
 
 #
 
 
 

HIEP HIEP HOY.......we hebben er een broertje bij.

Zo is de naam van deze collage/acryl. Dit werk van mij is niet direct gebaseerd op de boeken van Jozef Rulof, maar wel op de gebeurtenissen van de laatste jaren. Op de achtergrond ziet men rechts een zeer dreigende lucht, terwijl links (Amerika) de zon nog in de wolken schijnt. Maar niet lang meer.....!!

De Twin Towers heb ik "gebouwd" met beursuitslagen uit het Financieel Dagblad. De flat "40,4 miljoen" vond ik op mijn deurmat. "Escaping from the winters" haalde ik uit een vakantie-tijdschrift.

Voor het meisje hierin verwerkt moest ik een seksblad kopen. De flat "Beleggen in kunst" stond in Elsevier Magazine, evenals "Your winning mood". Het meisje dat balanceert op de rode bol, eveneens gehaald uit een seksblad. Ja aan zo'n collage is meer werk dan je denkt, alleen al om al hetgeen wat je er voor nodig hebt, bij elkaar te scharrelen. Terwijl ik daarmee bezig was, dacht ik, ik kan het beter schilderen, dan is het vlugger gebeurd.  

Bin Laden naast (de kopstukken van Amerika) "zijn broertjes", spreekt voor zich, evenals het vliegtuig in de dreigende lucht richting Twin Towers.

Onder Bin Laden de Beursuitslagen betreffende beleggen in Amerikaanse aandelen. Bin Laden is rijk en zal zijn bezittingen wel verspreid belegd hebben over de hele wereld, niet alleen in Zwitserland, maar ook in Amerika, veronderstel ik.

Het SCHRIJNENDE CONTRAST is de Afghaanse moeder met haar stervend kindje op schoot, die niet eens haar gezicht mag laten zien en een burka draagt, terwijl de Westerse vrouw heel erg uitdagend haar bijna ontbloot lichaam laat zien.

 
 
 06. Vergankelijkheid
 
 
 
 #
 
 

Dit is een collage/acrylverf schilderij, waarop Freek de Jonge voorkomt met zijn liedje: "Er is leven na de dood".
Alles slaat op vergankelijkheid, de oude man, een gedeelte van een verwaarloosd kerkgebouw, symbool van het wegvallen der godsdiensten, het waardeloze geld dat niet meer in omloop is, apocalyps now als symbool van het stoffelijke van de Aarde dat eens zal vergaan, net zoals onze stoffelijke lichamen ook vergaan, alle stof vergaat, maar............ Er is leven, er is leven na de dood, zingt Freek de Jonge.
 
 
 07. Los van de stof
 
 #
 
 

De grootte van schilderij is 50 x 70 cm. Het is een allegorische voorstelling, een schilderij met een "verhaal".

Onderaan ziet men de donkere sombere dwaze onbewuste wereld, waar van alles gebeurd. Hier heb ik gekozen voor vnl. de negatieve dingen die hier op aarde gebeuren en gebeurd zijn en wel, om het contrast te versterken van de donkere aarde tegenover de warme stralende gelukzalige kleuren van de lichtsfeer.

Onderaan het schilderij van links naar rechts zien we:
- het Euro teken - Dow Jones - een groep van 5 x 7 dus 35 vluchtelingen.
- Daaronder een oorlogstank met een soldaat, vóór de tank staan twee onschuldige kindertjes, waarvan het meisje haar pop beschermend vast houdt.
- Vervolgens zie je de Duitse vlag met hakenkruis, waaronder de tekst: ‘Arbeit macht frei’, met een concentratiekampslachtoffer.
- In het midden ziet men de Calvarieberg met 3 kruisen. Op die plek staat het aura van de aarde open, doordat door Christus de verbinding met het hogere mogelijk werd gemaakt.
- Daaronder ziet men een soldatenkerkhof met 3 x 7 kruisjes en daar onder een soldatenhelm met lauwerkrans en decoratie.
- Weer naar boven toe, 3 parachutes die de lucht in vliegen en daar onder een vliegtuig, met weer daar onder de tekst: "Bombs on Bagdad" en bommen die naar beneden worden gedropt, waardoor er onder een brandhaard ontstaat.
- Verder een orthodoxe Jood, die samen met een moslim leest in een heilig boek.
- Daar weer onder, ziet men 2 maskers, voorstellende tweelingzielen, die elkaar qua uiterlijk nog niet kennen, de demasqué moet nog komen, hetzij hier op aarde of in het hiernamaals na de stoffelijke dood.
-Weer wat meer naar rechts de Amerikaanse vlag met het Dollarteken.

De kleuren zijn somber en koud en als er al kleurige warme kleuren in verwerkt zijn, die zitten dan toch nog voornamelijk in het negatieve, zoals de brandhaard, de lauwerkrans, de decoratie.

Bij de "ontwakende" vluchtelingen, kan men hier en daar ook een positieve lichtuitstraling vaststellen. Ook bij de 3 kruisen op de Calvarieberg en de Calvarieberg zelf, daarin zijn de warme rood-geel-oranje tinten gebruikt.

 
 

Het bovenste stuk van het schilderij geeft een contrast. De 2 dolfijnen (Tweelingzielen) zijn de donkere aarde ontstegen en bevinden zich nu samen in de lichtsfeer, waar alleen liefde en warmte voelbaar is. Ze zwemmen in een zee van liefde, een cocon van liefde, die de vorm heeft van een hart. Ze zwemmen er niet alleen in, maar ze zijn liefde geworden.

 
 
 08. Paranormale gaven
 
 
 
 #
 
 
 
 

De INTELLIGENTIA (hartjes) zoeken contact met de MEDIA (voelsprieten) op de planeet Aarde.
De LICHTSFEER boort zich als een meteoor in de nog vrij donkere ruige stoffelijke Aarde, waar slechts hier en daar vaag licht zichtbaar wordt.

De Intelligentia brengen GEESTELIJKE GAVEN naar de Aarde (rijstkorrels, zowel grote als kleine) via de MEDIUMS op Aarde.

Links en rechts spat de KOSMISCHE ENERGIE (wit) de hoogte in!
In de diepte op de achtergrond ziet men transparante VLEUGELEN, dit om de verplaatsbaarheid van de Intelligentia aan te duiden.

De VOELSPRIETEN zijn de MEDIA op deze planeet Aarde. Aan het aantal zijtakken, kan men zien of ze beschikken over meer dan een mediamieke gave.

In het midden ziet men een voelspriet met vijf zijtakken, deze stelt het medium JOZEF RULOF voor, daar die helderziend, helderhorend, heldervoelend, schrijvend en schilderend medium was.

KRUISVORM: de rode hartjes vormen samen met de rijstkorrels en de voelsprieten, de vorm van een kruis.

HARTVORM: volgt men de penseelstreken van de engelenvleugels, rondom naar beneden toe, dan ziet men de vorm van een hart.

 
 
 09. Tweelingzielekes.
 
 
 
 
 
 
 
 
10. Barrière of Levensharp.
 

 
 
 
 

Gebruikte materialen: Vierkante linnen doek van 100 x 100 cm., met acrylverf beschilderd. Verder horrengaas, toetsringen van schrijfmachines en vissersgaren om netten mee te boeten.

Van boven af te beginnen zien we "zielen” (toetsringen) die in de ruimte zweven, zij vertoeven in de onbewuste sfeer totdat zij weer geboren zullen worden op Aarde. Er zijn ook enkele tweelingzielen bij, die zitten vlakbij elkaar, of aan elkaar vast. Ook zijn er verschillende cirkels te zien, waar "zielen” (toetsringen) zaten. Zij zijn echter gereïncarneerd naar de Aarde en laten slechts een vage afdruk  achter in de "ruimte.”

Het bordeauxrode vlak stelt de astrale sfeer voor, waar het LICHT zichtbaar is. Dit licht schijnt door de barrière (de horizontale lijn) heen naar de Aarde.

De harp is onze levensharp, die wij hier op Aarde bespelen. Indien we sterven en we gaan over naar de astrale sfeer (het bordeaux rode vlak) dan vervallen onze snaren (ons stoffelijk lichaam). Later kunnen we weer onze harp bespelen, krijgen we weer snaren, een ijl stoffelijk lichaam, zodra we overgaan naar de mentale gebieden.

Onderaan in het bordeauxrode vlak ziet men een gezin, nl. man met 2 kinderen en een vrouw liggend, met een baby.

Links en rechts onderaan, ziet men de Aardse sfeer, onderverdeeld d.m.v. donkere verticale strepen. Er zitten wel verborgen (engelen) geleidegeesten in de donkere vlakken.

Dit heb ik geschilderd in april 2005

 
 11. Onderweg
 
 
 
 

Het is een olieverf schilderij ter grootte van 120 x 60 cm

We zijn allen onderweg naar het LICHT, naar de bron waaruit we ooit zijn ontstaan, naar de bron waar we altijd al aanwezig waren, naar de bron waaruit we steeds blijven evolueren. Aan de menselijke figuren hier afgebeeld, kun je duidelijk zien, of ze al wat dichter bij het LICHT zijn. Niet alleen of ze bewuster worden, doordat ze de blik richten op het licht, maar ook aan hun liefdes-lichtuitstraling. Sommigen staan dicht bij de bron van het licht, maar zijn zich er toch nog niet van bewust, dat zie je aan hun neusje wat nog naar beneden wijst en aan hun nog donkere kleur. Verder zie je de zwevende lichtjes op de achtergrond, dat zijn de Godsvonken die zich in het astrale bevinden, wachtende op een volgend leven hier op Aarde

 
 12. De Kosmos
 
 
 
 
 
 
 Vanuit de zee, valt mijn blik op het onmetelijke grote heelal met zijn ontelbare zonnestelsels hetgeen me overweldigt.
Welke mysteries zitten hier voor ons, mensen, verborgen?
 
 
 
 13. De Kosmische graden
 
 
 
 
 
De Macrokosmos met al zijn bestaanswetten, die we kosmische graden kunnen noemen, zijn ontstaan om de mensheid naar gevoel te dienen
Sommige planeten geven ons een lichaam, weer anderen dienen het leven door hun krachten.
Hoe hoger wij gaan in liefde en bewustzijn, hoe verfijnder de planeet,  en hoe meer LICHT lichaam en stof heeft.
 
 
 
14. Een sterretje aan de hemel
 
 
 
 
 
Bovenstaand schilderij (acrylverf) maakte ik voor een jong stel, waarvan de vader bij ons in de Rulof groep zit, ter gelegenheid van de geboorte van hun dochtertje. Ik schilderde het aan de hand van een foto toen het kind pas was geboren en bij zijn moederke in bed lag. Ik heb dus heel wat lakens en slopen, alsook toeters en bellen weg moeten laten en het geheel gegoten in een sfeervol spiritueel plaatje, althans dat heb ik geprobeerd. Aan jullie te beoordelen of me dit is gelukt. Het moederke is goed gelijkend. Ik maakte er het nu volgende gedichtje bij en gaf het hen cadeau


EEN STERRETJE AAN DE HEMEL

Een sterretje aan de hemel,
een licht dat mij bescheen,
deed mij aldaar ontwaken,
ik wist: "Daar moet ik heen."

Dit leven hier op Aarde
is niet de eerste keer
en al wat ik vergaarde
dat keert nú met mij weer.

En eens zal 'k in dit leven
terug naar 't licht toegaan,
vanwaar ik ben gekomen
mijn oorsprong op de Maan.
 
 
 15.WE COME FROM THE LIGHT - WE RETURN TO THE LIGHT
 
 
 
    Detail

  
 
 
 
 Deze collage - acrylverf, stelt voor de gehele mensheid, van allerlei rangen, standen, stammen, geloofsovertuigingen, diverse tijden etc....
Ik heb het de Engelse naam gegeven WE COME FROM THE LIGHT - WE RETURN TO THE LIGHT, omdat ik het heb geschilderd voor een vriendin van mijn dochter, nl. Annuradha Gannavapary. Zij spreekt o.a. ook Engels, maar met Nederlands kan ze niet zo goed overweg. Zij komt uit India en is ook erg spiritueel.
Het stelt voor de diverse volkeren van de Aarde die allemaal uit het licht zijn voortgekomen en die allemaal onderweg zijn terug naar dat licht, terug naar de liefde, terug naar God, naar hun oorsprong.
Je ziet o.a. de piramiden van Egypte, het land Israël, Orthodoxe Joden, de Dalai Lama, diverse Goden uit India en andere Oosterse culturen, Krishna, Mahatma Ghandi, de oude tafels waarop wijsheden staan, Christus, Maria en het Christuskind, Jozef Rulof, ikzelf, de indianen en hun cultuur, een negerin met een soort Boeddha-beeld, de Chinese, Arabische en moslimcultuur.
Anuradha hangt het schilderij op met de punt naar boven en het licht onderaan.